Maistas nugalintis depresiją

„Stebėk, ką valgai!” – įspėja išminčiai. Ir ne veltui – gi maistas, kurį vartojame, turi įtakos ne tik mūsų bendrai išvaizdai, savijautai, bet ir nuotaikų svyravimams.  Ar kada nors esate susimąstę, kokį maistą rinktis, kad nebūtume paniurę?

Štai keletas patarimų:

Žuvis – vienas iš maisto produktų, kuris suteikia energijos ir pozityvių emocijų. Žuvis turi sveikųjų Omega-3 riebalų, padedančių įveikti depresiją.

Kruopos – natūralūs ryžiai, grikiai, avižų kruopos yra puikus vaistas prieš blogą nuotaiką. Kruopose gausu vitaminų ir mikroelementų, naudingųjų angliavandenių, teigiamai veikiančių organizmą ir savijautą.

Kiaušiniai yra prisotinti vitamino B12, baltymų, geležies, cinko ir seleno. Patiekalai iš kiaušinių padeda žmogui jaustis energingesniam, sumažina riziką susirgti depresija.

Kopūstai – tikras depresijos priešas, kadangi jame gausu vitamino C. Jie taip pat reguliuoja cukraus kiekį kraujyje.

Bananai padeda žmogui išsaugoti gerą nuotaiką, atsikratyti depresijos, nes skatina serotonino gamybą, kuris reikalingas normaliam nervų sistemos darbui.

Moliūgai yra tikrai galingi depresijos priešai. Juose gausu vitamino B6 ir geležies, kurie padeda cukrų kraujyje paversti gliukoze, o gliukozė yra geros nuotaikos variklis.

Kalakutiena turi nemažai amino rūgšties, vadinamojo triptofano, padedančio gaminti laimės hormoną – serotoniną.

Uogos, ypatingai vyšnios, yra puikus maistas prieš blogą nuotaiką.

Taip pat pravartu maistą gardinti nuotaiką gerinančiais prieskoniais: bazilikais, rozmarinais, šalavijais, cinamonu, muskatu, gvazdikėliais, krapais, čiobreliais, vanile, aitriąja paprika, imbieru.

Tad kuo dažniau valgykite nuotaiką keliantį maistą ir būkite sveiki bei laimingi!

Atgal