Ypatingai svarbu informuoti žmones apie pesticidų žalą sveikatai, tačiau tai daryti nėra lengva, nes labai sudėtinga įrodyti vartotojui, kad atitinkamas produktas turi pernelyg didelį kiekį pesticidų, jeigu ant jo nėra jokios etiketės apie jo sudėtį.
O štai amerikiečiai padarė išvadą, jog iš visų vaisių ir daržovių, apipurškiamų pačiais kenksmingiausiais pesticidais, didžiausią grėsmę susirgti vėžiu sukelia morkos, pomidorai, jautiena, kiauliena bulvės, salotos, apelsinai, obuoliai, kviečiai, sojos pupelės, pupos, kukurūzai, vynuogės. Buvo nustatyta, kad 5,8 atvejais iš tūkstančio, kai žmogus sirgo vėžiu, jo didžiąją raciono dalį sudarė išvardyti produktai, apdoroti pesticidais. Vienintelis apsidraudimas – daržoves bei vaisius pirkti iš ekologiniu ženklu pažymėtų parduotuvių, ūkių ar tiesiog patiems įsigyti savo daržą.
Vertėtų žinoti, jog maisto produktai, žolelės bei prieskoniai, atgabenti iš tolimųjų egzotinių kraštų, retai kada tikrinami, ar jų sudėtyje yra pesticidų. Vis dėlto, jeigu jau tokie tyrimai yra atliekami, jie kelia didžiulį įtarimą.
Yra žinoma, kad Viduržemio jūros regiono ūkininkų užaugintos salotos yra auginamos po polietileno danga. Taip pat jos nuolatos purškiamos insekticidais, fungicidais ir vandeniu. Suomija yra vienintelė šalis, kurioje užtikrinta geriausia pasaulyje importuojamų produktų kontrolė, nes šios valstybės ūkininkai augina ekologišką produkciją, turinčią labai mažai pesticidų. Būtų gerai, jeigu visoje Europos Sąjungoje būtų taikomi Estijos standartai.