Sutrikus medžiagų apykaitai, organizmas pradeda kaupti riebalus arba pradeda šalinti iš organizmo net būtinas medžiagas. To rezultatas – nutukimas, podagra, išsekimas. Tad jeigu jūs negalite pasigirti normalia medžiagų apykaita, siūlome išbandyti laiudies medicinos receptus.
Medžiagų apykaita – tai cheminių reakcijų visuma organizme: maisto medžiagų apdorojimas, virškinimas, deguonies išnešiojimas po audinius ir t.t. Vykstant normaliam medžiagų apykaitos procesui, nuolat atsinaujina organizmo ląstelės bei organai ir to atsinaujinimo metu jų cheminė sudėtis nepakinta. Labiausiai medžiagų apykaita sutrinka nuo persirgtų ligų, ypač sutrikus skydliaukės veiklai, taip pat dėl neteisingos mitybos – per daug gausios, nepakankamos ar nevisavertės.
Patarimai:
- Jei sutriko medžiagų apykaita, valgykite daugiau pomidorų, morkų, aviečių, žemuogių, agrastų, vynuogių, baklažanų.
- Gerkite melisų arbatos ir šalto melisų gėrimo.
- Medžiagų apykaitą padės sureguliuoti linų sėmenys. Ryte ir vakare jų suvalgykite po arbatinį šaukštelį, užsigerdami vandeniu arba pienu.
- Salierų antpilas: 2 šaukštus susmulkintų salierų šaknų užpilkite stikline šalto virinto vandens ir palikite porai valandų prisitraukti, po to nukoškite. Gerkite 3 kartus per dieną po trečdalį stiklinės. Galite gerti ir salierų sulčių po 2 šaukštus 3 kartus per dieną prieš valgį.
- Sutrikusią medžiagų apykaitą sureguliuoja jonažolių antpilas: užpilkite šaukštą jonažolių 1-2 stiklinėmis vandens ir užvirkite. Šio nuoviro išgerkite rytais po stiklinę. Taip gydykitės 2-3 mėnesius.
- Labai efektyviai veikia kiaulpienės. Jauni šio augalo lapeliai gerina vidaus sekrecijos liaukų darbą, reguliuoja virškinimą, sumažina organizmo per žiemą sukauptas riebalų atsargas. Kiaulpienių sulčių patartina gerti po šaukštą 3-4 kartus per dieną. Kiauplienių lapų dėkite į salotas. Galite pasigaminti kiaulpienių antpilo: susmulkinkite kiaulpienės lapus ir šaknis, šaukštą mišinio užpilkite stikline vandens, pavirkite ant silpnos ugnies 15 min., uždenkite ir palikite prisitraukti 45 minutes. Antpilą nukoškite ir papildykite išgaravusį vandens kiekį. Gerkite po šaukštą 3 kartus per dieną, prieš valgį.
- Galite pasiruošti paprastesnio kiaulpienių antpilo: šaukštą susmulkintų kiaulpienės lapų užpilkite sikline verdančio vandens, uždenkite ir palikite nusistovėti valandą laiko, po to nukoškite. Gerkite po trečdalį stiklinės 3 kartus per dieną prieš valgį.
- Susmulkinkite 10 g gysločių lapų, suberkite į termosą ir užpilkite sikline verdančio vandens. Palikite pusę valandos prisitraukti, tada nukoškite. Gerkite po 2 šaukštus 3 kartus per dieną 20 min.prieš valgį. Galite gerti ir gysločio sulčių po šaukštą 3 kartus per dieną pusę valandos prieš valgį.