Kokosai yra labai plačiai naudojami tropinio klimato šalių kasdienybėje. Kokoso riešutai – kokoso palmės vaisiai – yra labai vertingi sveikatai. Juose daug ląstelienos, fosforo, kalio ir cukraus. Yra ir E, B grupės vitaminų, mineralinių medžiagų. Nors kokoso minkštimas turi daug sočiųjų riebalinių rūgščių, jis yra lengvai pasisavinamas. Patariama jo valgyti asmenims, turintiems virškinimo sutrikimų. Kokosai turi ir baktericidinių savybių.
100 g kokoso minkštimo turi 351 kaloriją. Indijoje, Malaizijoje, Tailande kokoso pienas vartojamas padažams, sriuboms, desertams. Kokoso skysčiu tropikuose mėgstama atsigaivinti.
Tropinių šalių gyventojai, gausiai vartojantys kokoso riešutus, beveik neturi viršsvorio problemų, rečiau serga šiais laikais vakarų šalyse paplitusiomis ligomis.
Kokosų aliejus yra laikomas sveikiausiu dietiniu aliejumi. Kokoso aliejus gaminamas iš kokoso riebalų. Šis aliejus stiprina imuninę sistemą, padeda apsaugoti organizmą nuo bakterinių bei virusinių infekcijų. Kokoso aliejus naudojamas ne tik kaip maistas, bet ir kaip vaistas. Jame gausu vitaminų ir mineralinių medžiagų. Tai puikus odos minkštintojas, kuris stabdo odos senėjimą ir raukšlių atsiradimą.