Siera – tai mikroelementas, kuris reikalingas daugelio organizmo baltymų sintezei, jis atsakingas už raumenų, plaukų, odos, dantų, kaulų, kremzlių sveikatą. Dalyvauja kolageno sintezėje. Organizme siela yra aminorūgščių sudėtyje.
Sieros nauda: ji reikalinga virškinimui; įeina į baltymų, aminorūgščių, hormonų, vitamino B1 sudėtį; padeda reguliuoti cukraus kiekį kraujyje, yra kaip insulino sudedamoji dalis.
Siera dar vadinama “grožio mineralu” dėl to, kad suteikia veido odai skaistumo ir jaunatviškumo.
Sieros yra liesoje mėsoje, paukštienoje, žuvies mėsoje, kiaušinių tryniuose, pupose, brokoliuose, kalafioruose, šparaginėse pupelėse, sojoje, kviečiuose, grikiuose, rugiuose, miežiuose, žirneliuose, mielėse, česnakuose, svogūnuose, čili pipiruose, vynuogėse, obuoliuose, agrastuose.