Dažniausiai ši bėda kyla, jei mėgstate patiekalus gardinti aštresniais prieskoniais: svogūnais, česnakais, aitriosiomis paprikomis ar mėlynuoju sūriu pagardintus patiekalus. Tačiau gali būti ir kitokių blogo burnos kvapo priežasčių. Gal jūs rūkote, gal retai valote dantis ir tarpdančius? Be to, blogą kvapą gali sukelti dantenų ligos, kai kurie receptiniai vaistai, nuolatinis burnos džiūvimas ar per didelis kavos kiekis.
Kaip įvertinti burnos kvapą?
- Norint tai išsiaiškinti, pauostykite siūlą, atsargiai perbraukę juo tarp dantų. Dar galima liežuvį patrinti flanele ir ją pauostyti.
- Kas gali padėti esant šiai bėdai?
- Pirmiausia – vanduo. Juo praskalaukite burną ir kvėpavimas taps gaivesnis.
- Baigiant pietauti, sukramtykite petražolių šakelę, jose esantis chlorofilas puikiai naikina bakterijas. Taip pat tinka apelsinas. Citrinų rūgštis sudirgina seilių liaukas ir skatina kvapą gaivinančių seilių išsiskyrimą.
- Galima liežuviu smarkiai parbraukyti per dantis, nubraukę nuo liežuvio bakterijas, pašalinkite jaspraskalaudami burną. Tam tikslui tinka ir liežuvio gramdiklis.
- Jei vis tiek neramu, reikėtų apsilankyti pas odontologą ar burnos higienistą. Jie apžiūrės jūsų burną ir nustatys, kas sukelia šį nemalonų reiškinį.