AkuProbiotics – tai unikalus probiotinis produktas, kuris padeda atkurti natūralią žarnyno mikroflorą ir reguliuoja virškinamojo trakto veiklą. Veikliosios AkuProbiotics medžiagos didina kiekį ląstelių, kurios gali kovoti su ligų sukėlėjais. Žarnyno mikroflorą žaloja antibiotikai ir kiti vaistai, chirurginės procedūros, cheminės medžiagos, pramoniniai teršalai, radiacija bei stresas. Badavimas, mitybos raciono kaita, hormonų veiklos sutrikimai taip pat turi įtakos mikrofloros pokyčiams. Skirtingos bakterijų rūšys, esančios AkuProbiotics sudėtyje, padeda viena kitai išgyventi žarnyne, įveikti žmogui nenaudingas bakterijas. Kiekviena bakterijų rūšis pasižymi skirtingomis savybėmis. AkuProbiotics tinka suaugusiems ir vaikams nuo trejų metų.
AkuProbiotics sudėtyje yra 13 probiotinių atmainų, iš kurių labiausiai žinomos yra lactobakterijos ir bifidobakterijos, kadangi jos yra pagrindiniai žmogaus žarnyno ir kitų ertmių mikroorganizmai. Šios bakterijos yra naudingos žmogui, yra atsparios skrandžio rūgštims bei tulžiai, gamina priešmikrobines medžiagas, atstato normalią žmogaus mikroorganizmų pusiausvyrą ir taip aktyvina imuninę sistemą.
Bendras probiotinių bakterijų kiekis vienoje kapsulėje yra 20 mlrd. KSV (tai gyvų probiotinių mikroorganizmų skaičius (koloniją sudarantis vienetas)).
Kas yra probiotikai?
Virškinamajame trakte yra daug gerųjų bakterijų, kurios apsaugo organizmą nuo ligų sukėlėjų, turinčių neigiamą poveikį žmogaus sveikatai. Gerosios bakterijos kovoja su patogeninėmis bakterijomis ir neleidžia joms daugintis žarnyne. Be to, gamina medžiagas, kurios padeda sunaikinti kenksmingas bakterijas (pvz., tam tikras riebalų rūgštis, kurios sumažina žarnyno pH).
Pagrindinė gerųjų bakterijų nauda sveikatai:
- Padeda atkurti natūralią žarnyno mikroflorą, ypač pavartojus antibiotikų.
- Gerina maisto virškinimą ir jo įsisavinimą, skaido laktozę, kai žmogus jos netoleruoja.
- Didina organizmo atsparumą.
- Ypač tinka kvėpavimo takų ligų (peršalimas, gripas) ir šlapimtakių infekcijų prevencijai.
- Fermentuoja kasos fermentų nesuskaidytas skaidulines medžiagas, todėl palengvina mineralų – kalcio, magnio, cinko įsisavinimą.
- Gali padėti lengviau ir reguliariau tuštintis.
- Sumažina žarnų uždegiminius simptomus, saugo nuo bakterijų ir virusų sukelto viduriavimo.
Dozavimas: 1 kapsulė per dieną valgio metu.
Pastaba: Šio produkto sudėtyje nėra glitimo. Produktas tinka diabetikams, nėščioms ir maitinančioms moterims. Nėra skirtas vaikams iki 3 metų amžiaus. Maisto papildas neturi būti vartojamas kaip maisto pakaitalas. Neviršyti nustatytos rekomenduojamos dozės. Laikyti vėsioje, sausoje, vaikams nepasiekiamoje vietoje.
Kiekis: 30 kapsulių.
Gerųjų bakterijų sudėtis:
Bifidobacterium longum: viena iš svarbiausių žmogaus virškinamojo trakto bakterijų. Teigiamai veikia žmogaus sveikatą, palaiko virškinimo trakto veiklą, slopina kenksmingų bakterijų ir ligų sukėlėjų augimą, stiprina imuninę sistemą.
Bifidobacterium bifidum: ši bakterija aptinkama žmonių ir kitų žinduolių virškinimo trakte. Palaiko žarnyno mikrobų homeostazę, slopina patogenines ir kenksmingas bakterijas ir atsakinga už imuninės sistemos moduliaciją.
Bifidobacterium infantis: aptinkama tik sveikų naujagimių, kūdikių ir mažų vaikų žarnyno mikrofloroje. Ji gamina didelius kiekius pieno rūgšties, dėl to slopinama nemažai ligų sukėlėjų. Ji reguliuoja imuninę sistemą.
Bifidobacterium breve: unikali bakterija priklausanti bifidobakterijų šeimai. Turi išskirtinį gebėjimą įsisavinti daugelį maisto komponentų, ko kitos rūšys negali. Skaido augalinius pluoštus , kurie natūraliai organizme nevirškinami.
Lactobacillus acidophilus: geriausiai žinomas ir dažniausiai naudojamas Lactobacillus atstovas. Jis slopina kenksmingų bakterijų ir ligų sukėlėjų augimą. Gamina dideliais kiekiais pieno rūgštį, mažina pH žarnyne. Kaip probiotikai naudojama nuo praėjusio amžiaus, 70-ųjų vidurio.
Lactobacillus rhamnosus: labai atspari skrandžio ir tulžies rūgštims. Poveikio diapazonas yra labai platus. Ji teigiamai veikia viduriavimo ligas, atopinį dermatitą, dažnai naudojama lytinių organų infekcijoms gydyti.
Lactobacillus plantarum: labai paplitusi pieno rūgšties bakterijų atmaina. Turi išskirtinį gebėjimą apdoroti deguonį, net jei nėra tam tinkamų sąlygų. Deguonis virsta vandenilio peroksidu, kuris yra toksiškas patogeninėms bakterijoms.
Lactobacillus casei: aptinkama žmogaus žarnyno ir burnos gleivinėje. Ji turi galimybę augti gana plačiame pH diapazone, todėl ją galima rasti beveik visame virškinimo trakte. Teigiamai veikia tiek virškinimą, tiek imuninę sistemą.
Lactobacillus fermentum: labai atspari skrandžio ir tulžies rūgštims. Ji teigiamai veikia cholesterolio metabolizmo procesą – mažina cholestolų kiekį, cholesterolio absorbciją, cholesterolio įsiskverbimą į ląstelių membranas.
Lactobacillus delbrueckii ssp. Bulgaricus: dažniausiai naudojama gaminant jogurto raugą. Gamina pieno rūgštis, dalyvauja pieno baltymų ir amino rūgščių apykaitoje.
Lactococcus lactisssp. Lactis: viena iš labiausiai paplitusių probiotinių atmainų, naudojamų maisto pramonėje. (Pieno produktams, fermentuotiems gėrimams). Tai vieną iš nedaugelio atmainų, kuriai suteiktas GRAS statusas (Generaly Recognized As Safe).
Enterococcus faecium: retai naudojama probiotinė atmaina. Ji turi didelį natūralų atsparumą antibiotikams ir kitiems įvairiems vaistams. Gamina didelį kiekį bakteriocinų, kurie yra toksiški daugeliui patogenų.
Streptococcus thermophilus: turi unikalią galimybę suskaidyti kazeiną (pieno baltymai, kurie sukelia alergiją pieno produktams). Normalizuoja žarnyno mikroflorą dėl virškinamojo trakto sutrikimų ar disbalanso, pvz. stiprių antibiotikų, chemoterapijos metų ir po jos.