Savo naudingosiomis savybėmis šis vaisius lenkia apelsinus, mat minkštime yra bioflavanoidų, kurie net 20 kartų padidina vitamino C efektyvumą ir saugo kraujagysles.
Greipfrutai naudingi žmonėms, sergantiems širdies ir kraujagyslių ligomis. Širdį stiprinančioje dietoje būtinai turėtų atsirasti šių vaisių. Juose nėra natrio ir riebalų, o gausu taip reikalingo kalio, reguliuojančio kraujo spaudimą. Taip pat greipfrutuose yra pektino, mažinančio cholesterino kieki kraujyje.
Medicininiai tyrimai patvirtina, kad greipfrutai naudingi sergant venų ligomis, esant hemorojui, kamuojant mėšlungiui – jie stiprina imuninę sistemą, reguliuoja hormonų gamybą, valo žarnyną ir stabilizuoja žarnyno florą, skatina ląstelių augimą. Greipfrutuose yra nemažai folio rūgšties. Šie vitaminai būtini ląstelėms, todėl šie citrusai labai naudingi vaikams ir paaugliams. Ypač naudingos šviežiai spaustos greipfrutų sultys. Jas galima praskiesti apelsinų sultimis arba pasaldinti medumi. Šviežias sultis rekomenduojama vartoti po 150-300 g tris kartus per dieną prieš valgį.
Suskirdusią, suskeldėjusią rankų odą galima suminkštinti kas dieną 10 min. jas trinant greipfruto žievele arba maža skiltele. Iš greipfrutų galima pagaminti puikią veido kaukę raukšlėtai odai: arbatini šaukštelį kavamale sumaltų ryžių miltų sumaišykite su arbatiniu šaukšteliu rūgpienio ir 2 arbatiniais šaukšteliais greipfrutų sulčių.
Po pietų suvalgius kelias greipfruto skilteles, “sudegs” beveik pusė gautų kalorijų. O iš ryto suvalgius pusę greipfruto, energijos pakaks visai dienai.
Vaisius valgykite kartu su skiltelių plėvele – joje daugiausia naudingų medžiagų.
Stresą nuima per pusę perpjautas ir orkaitėje su cinamonu bei cukrumi iškeptas greipfrutas.
Jeigu jūsų skrandžio rūgštingumas per mažas. porą kartų per dieną gerkite po stiklinę sulčių.
Sergant širdies bei kraujagyslių sistemos ligomis, reikia kelis kartus per dieną valgyti šio vaisiaus ir vieną būtinai ryte “ant tuščio skrandžio”.
Dantis ir dantenas sustiprins burnai skalauti skystis iš greipfruto žievės (ją užpylus verdančiu vandeniu reikia palaikyti 20 min.).