Greipfrutai

0

greipfrutas

Savo naudin­gosiomis savybėmis šis vaisius len­kia apelsinus, mat minkštime yra bioflavanoidų, kurie net 20 kartų pa­didina vitamino C efektyvumą ir sau­go kraujagysles.

Greipfrutai naudingi žmonėms, sergantiems širdies ir kraujagyslių ligomis. Širdį stiprinančioje dietoje bū­tinai turėtų atsirasti šių vaisių. Juose nėra na­trio ir riebalų, o gausu taip reikalingo kalio, reguliuojan­čio kraujo spaudimą. Taip pat greipf­rutuose yra pektino, mažinančio cho­lesterino kieki kraujyje.

Medicininiai tyrimai patvirtina, kad greipfrutai naudingi sergant venų li­gomis, esant hemorojui, kamuojant mėšlungiui – jie stiprina imuninę sis­temą, reguliuoja hormonų gamybą, valo žarnyną ir stabilizuoja žarnyno florą, skatina ląstelių augimą. Greipf­rutuose yra nemažai folio rūgšties. Šie vitaminai būtini ląstelėms, todėl šie citrusai labai naudingi vaikams ir paaugliams. Ypač naudingos šviežiai spaustos greipfrutų sultys. Jas gali­ma praskiesti apelsinų sultimis arba pasaldinti medumi. Šviežias sultis rekomenduojama vartoti po 150-300 g tris kartus per dieną prieš valgį.

Suskirdusią, suskeldėjusią rankų odą galima suminkštinti kas dieną 10 min. jas trinant greipfruto žievele arba maža skiltele. Iš greipfrutų galima pagaminti puikią veido kaukę raukšlėtai odai: arbati­ni šaukštelį kavamale sumaltų ryžių miltų sumaišykite su arbatiniu šaukšteliu rūgpienio ir 2 arbatiniais šaukš­teliais greipfrutų sulčių.

Po pietų suvalgius kelias greipfruto skilteles, “sudegs” beveik pusė gautų kalorijų. O iš ryto suvalgius pusę greipfruto, energijos pakaks visai dienai.

Vaisius valgykite kartu su skiltelių plėvele – joje daugiausia naudingų medžiagų.

Stresą nuima per pusę perpjautas ir orkaitėje su cinamonu bei cukrumi iškeptas greipfrutas.

Jeigu jūsų skrandžio rūgštingumas per mažas. porą kartų per dieną gerkite po stiklinę sulčių.

Sergant širdies bei kraujagyslių sistemos ligomis, reikia kelis kartus per dieną valgyti šio vaisiaus ir vieną būtinai ryte “ant tuščio skrandžio”.

Dantis ir dantenas sustiprins burnai skalauti skystis iš greipfruto žievės (ją užpylus verdančiu vandeniu reikia palaikyti 20 min.).

Dalintis:

Comments are closed.