Ir vėl gerklės skausmas…

0

Apimta uždegimo gerklė dega, ją peršti ir gali imti skaudėti, todėl darosi sunku kalbėti ar ryti. Ji pasidaro raudona, išberta baltais ar geltonais taškeliais. Dažniausia negalavimo priežastis yra virusas ar bakterija. Greičiausias būdas malšinti uždegimą yra gerklės skalavimas, arbata ir medus.

  • Kad greitai palengvėtų, padės nepakeičiama sena gera priemonė – skalavimas sūriu vandeniu. Druska veikia kaip nestiprus antiseptikas. Pusę arbatinio šaukštelio druskos ištirpinkite stiklinėje šilto vandens, praskalaukite ir išspjaukite. Jeigu palengvėja, kartokite kas valandą.
  • Medus taip pat nuo seno vartojamas gerklės uždegimui gydyti. Jis pasižymi antibakterinėmis savybėmis ir veikia kaip hipertoninis tirpalas – ištraukia vandenį iš uždegimo apimtų audinių, tada sumažėja tinimas ir pagerėja būklė.
  • Gerai skausmą malšina karštos citrinų sultys su medumi. Citrinų sultis sumaišykite su karštu vandeniu ir įdėkite du arbatinius šaukštelius medaus. Galite įpilti šaukštą ar du brendžio, viskio ar portveino, kad gėrimas būtų skanesnis ir ramintų.
  • Gerklės skausmą malšina vaistinių svilarožių arbata: du arbatinius šaukštelius džiovinto augalo 10 minučių palaikykite puodelyje verdančio vandens, perkoškite ir gerkite. Per dieną išgerti 3-5 puodelius.

Atgal

Dalintis:

Comments are closed.