Kaip pagerinti regėjimą?

0

Jeigu atsirado problemų su regėjimu, rekomenduojami šie patarimai:

  • Petražolių šaknys ir lapai stiprina akis. Geriausiai organizmas pasisavina petražolių sultis, tad pasistenkite dėl savo akių kokybės kas rytą pasilepinti šiomis sultimis.
  • Morkų sultys – geriausias vitamino A šaltinis. Jį organizmas pasisavina greitai ir gerai. Turintys regėjimo bėdų, morkų sultis turėtų gerti kaip vaistus – visą mėnesį, kiekvieną rytą po stiklinę.
  • Pavasarį, kai morkos jau netekusios sultingumo ir nebetinka sultims spausti, gerkite morkų nuovirą. Tik nepamirškite: virtos morkos, morkų salotos ir sultys vartojamos su grietine arba aliejumi, nes vitaminas A veikia riebaluose. Stiklinę sulčių pakanka paskaninti šaukšteliu grietinės, sviesto ar augalinio aliejaus.
  • Labai naudingi grikių miltai. Išvalytus ir nuplautus grikius sumalkite kavos malimo mašinėle. Valgykite du kartus per dieną po arbatinį šaukštelį, užsigerdami vandeniu.
  • Mėlynių uogos ir lapų nuoviras – pagrindinis vaistas gydant akių ligas. Šias uogas galima vadinti akių „maistu“ ar net „desertu“, nes jų ekstrakte esančios medžiagos gerina regėjimą tamsiu paros metu, stiprina kapiliarus ir gerina akių aprūpinimą krauju. Mėlynių ekstraktas veiksmingai šalina akių nuovargį, perštėjimą ir sudirginimą.
  • Vitamino A gausu ne tik mėlynėse, morkose, bet ir braškėse, juoduosiuose serbentuose. Akims naudingų medžiagų turi tokie maisto produktai, kaip raudonieji pipirai, avokadai, persikai, mėlynės, špinatai. Regėjimui labai naudinga žuvis: valgant ją rizika susirgti su senėjimu susijusia makulos degeneracija sumažėja daugiau nei 40 proc.

Atgal

Dalintis:

Palikti komentarą