Pusryčius valgyti verta!

0

2_2

Yra sakoma, jog dienos pradžia – tai pusė darbo. Dabar žmonės yra įpratę pusryčiaujant dažniausiai gerti juodą ar balintą kavą, arbatą, o užkandžiui pasigaminti sumuštinių su sviestu, sūriu ar dešra. Kiti išvis atsisako pusryčiauti.

Vis dėlto pusryčius valgyti tikrai verta! Per naktį gerokai išalkusį organizmą ryte reikia papildyti maisto medžiagomis. Virškindamas maistą, organizmas degina kalorijas, todėl ir spartėja medžiagų apykaita, mes įgauname energijos. Be to, žmonės, kurie nepusryčiauja dažniau būna irzlūs, lengviau paveikiami streso, depresijos, greičiau pavargsta. Tokių žmonių kraujyje pamažu didėja cholesterolio kiekis. Dėl to padidėja tikimybė susirgti širdies bei kraujagyslių ligomis. Tad pusryčiauti būtina, tik svarbu, kokį maistą pasirinksime.

  • Norint sveikai pusryčiauti, reikėtų atsisakyti saldžių, riebių ir miltinių patiekalų, kadangi toks maistas apsunkina organizmą.
  • Kavą patartina gerti jau po valgio.
  • Jeigu sunku pabusti, berčiau rinkitės žaliąją arbatą, joje yra kofeino.
  • Geriausia pusryčiams tinka košės: natūralios, neperdirbtos kruopos – visos yra maistingos, jas sveika valgyti.
  • Salotos – taip pat vienas iš būdų, kaip sveikai pusryčiauti. Nesunku pasiruošti paprasčiausių salotų iš kopūstų, morkų, obuolių, avokado. Tik reiktų nepamiršti, kad tokiuose pusryčiuose neturėtų būti majonezo. Galite pasilepinti vaisių salotomis su jogurtu.
  • Dietologai rekomenduoja kiekvieną rytą suvalgyti rupios ruginės juodos duonos, nes manoma, jog ji suteikia žvalumo, stiprina imunitetą, gerina atmintį.

Atgal

Dalintis:

Comments are closed.