Vasarą mes daug laiko praleidžiame gryname ore, mėgaujamės šviežiomis uogomis, vaisiais, daržovėmis, daugiau judame, todėl ir nereikalingų kilogramų šiuo metų laiku atsikratyti žymiai lengviau.
Vasaros dietų variacijų yra galybė, tačiau daugelis jų pagrįstos tais pačiais principais. Šios dietos paprastai laikomasi vieną savaitę.
Pusryčiams siūloma suvalgyti pasirinktų uogų bei vaisių.
Priešpiečiams – šviežių vaisių/uogų sulčių.
Pietums – liesos mėsos arba žuvies su šviežiomis arba troškintomis daržovėmis arba ryžiais.
Pavakariams – vėl vaisiai ir uogos.
Vakarienei (ne mažiau kaip 2 val. iki miego) – stiklinė kefyro arba nesaldaus jogurto.
Patarimai: per dieną patariama išgerti 2 puodelius žalios arbatos ir vartoti daug vandens (bent 1 litrą). Be to, kad organizmui nepritrūktų reikalingų medžiagų, per dieną rekomenduojama išgerti 1 valg. šaukštą alyvuogių aliejaus (tarkim, įmaišyti į troškintas daržoves arba šviežių daržovių salotas)