Kodėl verta valgyti kriaušes?

0

Kriause

Kriaušė tai visiems gerai žinomas vaisius, kuris užima tikrai ne paskutinę vietą moterų ir vyrų maisto racione. Kriaušių naudą įrodė jau ne vienas mokslininkas. Taip pat šis vaisius labai aktyviai naudojamas kulinarijoje – verdami kompotai, gaminami įvairiausi desertai. Ir visa tai yra kriaušė!
Ar dažnas kriaušių vartojimas gali sukelti žalą? Kokiais privalumais šis vaisius gali pasigirti prieš kitus? Kokiomis ypatybėmis pasižymi kriaušė? Apie tai mes pamėginsime atsakyti šiame straipsnyje.
Taigi, kokią įtaką šis organizmas daro organizmui, kokią naudą jis suteikia ir ar gali sukelti žalą?
Pagrindiniai privalumai:
1. Kriaušė – tai pakankamai kaloringas vaisius, kuris turi didelę maistinę vertę. Taigi šis produktas yra labai naudingas sportininkams. Jei suvalgysite vieną kriaušę, kuri sveria 150-200 g, jūs gausite 5% maisto paros normos.
2. Kriaušės sudėtyje yra labai daug vitaminų: А, В, С, PP, KK. Visi jie mums yra pakankamai naudingi. Jos sudėtyje yra įvairiausių rūgščių, kurios būtinos normaliam organizmo funkcionavimui.
3. Gera naujiena visiems, kam nepatinka vartoti daug cukraus! Kriaušėje nors ji yra saldi, cukraus nėra labai daug, kur kas mažiau nei obuoliuose. Todėl jos puikiai tinka diabetikams, tai labai svarbu, kadangi gausus saldžių vaisių vartojimas gali pakenkti.
4. Šis vaisius stiprina imunitetą ir padeda lengviau ištverti stresą – šiems faktoriams tiesioginę įtaką daro eteriniai aliejai, kurių taip pat yra kriaušėse.
5. Taip pat kriaušės gerina virškinimo sistemos darbą. Jei reguliariai valgysite kriaušes, visiems laikams pamiršite, kas yra pilvo skausmai.
6. Taip pat kriaušės gali padėti išgydyti bronchitą, tiesiog reikia paruošti nuovirą iš kriaušių sulčių bei erškėtuogių ir gerti tris kartus per dieną po pusę stiklinės.

Ką apie tai sako liaudies medicina?
Naudingų kriaušių savybių liaudies medicina nepaneigia. Jos net gali būti naudojamos gydant peršalimą. Žalias vaisius gali padėti sumažinti temperatūrą ir net atsikratyti kosulio. Net termiškai paveikta kriaušė gali būti pakankamai naudinga gydant ligas.
Be to, kriaušės vaisiai bus labai naudingi asmenims, kurie serga akmenlige. Gerkite kriaušių nuovirą ir greitai pamiršite šį negalavimą.
Kaip dažnai galima valgyti kriaušes?
Nors kriaušių valgymas nėra kenksmingas, tačiau reikėtų laikytis tam tikrų paprastų taisyklių, kurios padės išvengti nemalonių pasekmių:
Niekada nevalgykite tuščiu skrandžiu, kad išvengtumėte nepageidaujamo gleivinės sudirgimo;
Suvalgius kriaušę nevertėtų iš karto valgyti mėsos arba kito sunkaus maisto, geriau palaukti nors pusę valandos;
Geriausia kriaušes valgyti, kaip užkandį tarp pagrindinių valgymų, idealu būtų valgyti dvi valandas prieš valgymą.
Ir įsiminkite – jokiu būdu jokiu būdu šio vaisiaus nereikia užsigerti šaltu vandeniu, tai gali neigiamai paveikti virškinamojo trakto mikroflorą.
Būtinai reikia pasakyti, kad kriaušes vertėtų valgyti kaip galima dažniau, jei norite visada jaustis tonuse ir turėti stiprų imunitetą. Žinokite, kad kriaušės mūsų mitybos racione suteikia tik naudą. Stenkitės teisingai maitintis ir gyvenkite sveiką gyvenimo būdą!

Dalintis:

Comments are closed.